studio roos rozemarijn mulder illustrator workshops kunsteducatie

Hi! Ik ben Rozemarijn Mulder en in 2016 richtte ik Studio Roos op. Ik maak illustraties en linosnedes, soms schrijf ik daar gedichtjes bij en regelmatig geef ik er workshops over. Ik werk graag in opdracht en ik verkoop mijn werk via Etsy.

 

Studio Roos is ontstaan na veel (dag)dromen. Voor die tijd werkte in het basisonderwijs, waar ik mij met veel liefde inzette voor creatiever onderwijs, maar ik liep steeds tegen dezelfde grenzen aan. Het onderwijs is vol, de groepen zijn groot en er was weinig ruimte voor creativiteit. Ik kon hier als leerkracht niet achter staan en ik kwam zelf ook niet meer toe aan tekenen en schilderen.

 

Als klein meisje hield ik al heel erg veel van tekenen. Ik zat altijd vol ideeën en ik kon urenlang tekenen en knutselen. Dat ik na de middelbare school koos voor een kunstopleiding verbaasde niemand.  

 

Ik ging studeren aan ArtEZ in Arnhem, waar ik vooral veel tijd doorbracht in de grafiek werkplaats en achter mijn tekentafel. In deze jaren ontwikkelde ik een enorme passie voor illustreren en in het bijzonder voor prentenboeken. Deze liefde groeide vrij snel uit tot een omvang van meer dan 100 prentenboeken en de wens om zelf als illustrator aan de slag te gaan. 

Maar het onderwijs zit in mijn bloed en de oprechtheid van kinderen raakt mij diep, dus besloot ik na mijn kunstopleiding nog naar de Pabo te gaan en zo belandde ik in het basisonderwijs. Nu kom ik nog regelmatig op scholen om workshops of teamtrainingen te geven en dat doe ik met veel plezier. Vanuit deze positie kan ik het onderwijs goed overzien en mijn steentje bijdragen aan creatiever onderwijs. Daarnaast breng ik weer veel tijd door achter mijn tekentafel en in mijn eigen mini grafiek werkplaats. Het maken van linosnedes en houtsnedes is mijn specialiteit.

 

Als ik niet aan het werk ben breng ik tijd door met mijn vriend, dochtertje en hond. Op zaterdag de markt over in Zutphen bijvoorbeeld en dan 's avonds pannenkoeken bakken. Ik houd erg van koken, dansen, snowboarden en het strand. En van prentenboeken en tekenen krijg ik zelfs in mijn vrije tijd nooit genoeg :) 

 


Curriculum Vitae:

 

2016 - heden: Eigenaar Studio Roos

2012 - 2016: Leerkracht basisonderwijs

2011 - 2012: Schrijfspecialist

2010 - 2012: Bachelor of Education

2006 - 2010: Bachelor of Fine Art and Design in Education


Studio Roos

Jan Vermeerstraat 65

7204 CL Zutphen

06 12782916

info@studio-roos.com

KVK: 66736544