studio roos rozemarijn mulder illustrator workshops kunsteducatie

Hi! Ik ben Rozemarijn Mulder en in 2016 richtte ik Studio Roos op. Ik maak illustraties en linosnedes, soms schrijf ik daar gedichtjes bij en regelmatig geef ik er workshops over. Ik werk graag in opdracht en ik verkoop mijn werk via Etsy.

 

Studio Roos is ontstaan na heel veel (dag)dromen. Voor die tijd werkte in het basisonderwijs, waar ik mij met veel liefde inzette voor creatiever onderwijs, maar ik liep steeds tegen dezelfde grenzen aan. Het onderwijs is vol, de leerkracht moet alles kunnen en mijn missie om het onderwijs creatiever te maken slurpte al mijn vrije tijd en energie op. Ik was helemaal op en ik miste het tekenen enorm. Tijd om het roer om te gooien!

 

Als klein meisje hield ik al heel erg veel van tekenen. Ik zat altijd vol ideeën en ik kon urenlang tekenen en knutselen. Dat ik na de middelbare school koos voor een kunstopleiding verbaasde niemand.  

 

Ik ging studeren aan ArtEZ in Arnhem, waar ik vooral veel tijd doorbracht in de grafiek werkplaats en achter mijn tekentafel. In deze jaren ontwikkelde ik een enorme passie voor illustreren en in het bijzonder voor prentenboeken. Deze liefde groeide vrij snel uit tot een omvang van meer dan 100 prentenboeken en de wens om zelf als illustrator aan de slag te gaan. 

Toch besloot ik na mijn kunstopleiding nog naar de Pabo te gaan en zo belandde ik in het basisonderwijs. Nu kom ik nog regelmatig op scholen om workshops te geven en dat doe ik met veel plezier. Maar gelukkig mag ik ook weer veel tijd doorbrengen achter mijn tekentafel. Het maken van linosnedes/houtsnedes is mijn specialiteit.

 

Als ik niet aan het werk ben (wat overigens niet heel vaak voorkomt als creatieve solo ondernemer) breng ik graag tijd door met mijn vriend, dochtertje en hond. Op zaterdag de markt over in Zutphen bijvoorbeeld en dan 's avonds pannenkoeken bakken. Ik houd erg van koken, dansen, snowboarden en het strand. En van prentenboeken en tekenen krijg ik zelfs in mijn vrije tijd nooit genoeg :) 

 


Curriculum Vitae:

 

2016 - heden: Illustrator en kunstdocent bij Studio Roos

2012 - 2016: Leerkracht basisonderwijs

2010 - 2012: Bachelor of Education

2006 - 2010: Bachelor of Fine Art and Design in Education


Studio Roos

Jan Vermeerstraat 65

7204 CL Zutphen

06 12782916

info@studio-roos.com

KVK: 66736544