6 september 2018

 

Mijn nieuwe webshop is klaar! Bestellen is nu nog eenvoudiger. Je kunt al mijn producten vinden in de shop op deze website.

 

Ik streef naar een milieuvriendelijk webshop. Al mijn producten worden gemaakt van duurzaam papier. Voor het afdrukken van mijn hout- en linosnedes kies ik voor papier van de Middelste Molen. Dit is de laatste papiermolen in Nederland die nog papier maakt met behulp van water- en mankracht. Ze maken de mooiste papiersoorten van alle mogelijke vezels. Papier van olifantenmest is mijn favoriet. 

 

Mijn ansichtkaarten laat ik drukken op Tintoretto Gesso papier. Een hele mooie, ongestreken papiersoort met een kleine textuur. De kleur is iets gebroken wit. Het papier is zuur- en chloorvrij en goedgekeurd door het FSC. Bij de kaarten worden enveloppen van gerecycled papier geleverd.


18 juli 2018

 

De afgelopen weken mocht ik weer veel workshops verzorgen op basisschool het Palet in Deventer. Vier weken lang gaf ik kunstlessen aan groep 1 t/m 4. In de laatste les probeerde ik mijn nieuwste idee uit, beeldenvangers!

 

Onder begeleiding van mijn zusje hebben een aantal clienten van het GGnet in Warnsveld 30 beeldenvangers voor mij gemaakt. Ze zijn super geworden! Met deze beeldenvangers heb ik allerlei leuke lesideeen. Op het Palet heb ik de beeldenvangers gebruikt om te leren portrettekenen. Het was niet alleen leerzaam om goed te kijken naar de verhoudingen in een gezicht, maar ook ontzettend leuk om elkaars gezicht 'over te trekken'. 


30 april 2018

 

Afgelopen zaterdag gaf ik een workshop 'Stempels maken' aan vijf ontzettend leuke dames. Deze workshop was in mijn hoofd al ontwikkeld en dankzij hun aanvraag stond er wat druk achter om de workshop nu ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het was erg geslaagd! Voor het geven van de workshop huurde ik een ruimte in het Genietcafe in Zutphen. Een prachtige locatie midden in het centrum, in een van de vele hofjes die Zutphen rijk is. Ik had heel veel inspiratiemateriaal bij me en daarna ging iedereen zelf aan de slag. Het was hard werken om in twee uur tijd een stempel af te krijgen, maar het is alle dames gelukt en met veel succes. Het afdrukken is natuurlijk het leukste! Dat deden we op aquarelpapier en op kleine canvas etuitjes. Die dan meteen weer gebruikt konden worden voor het vervoeren van de stempel + een stempelkussentje. 


28 maart 2018

 

Mijn vernieuwde website is af en online! Ik heb de website helemaal op de schop gegooid en de nadruk ligt nu meer op mijn  illustratiewerk. Pietje precies als ik ben zijn er heel wat uren in gaan zitten, maar het resultaat is een website waar ik erg trots op ben. 

 

Kijk lekker rond, lees waar je zin in hebt, laat je inspireren, kom nog eens terug, stuur mij een berichtje, bezoek mijn shop… Ik vind het heel erg fijn dat je er bent!


23 januari 2018

 

Yes! Ik heb een eigen ets-/linopers gekocht! Voor mijn stempels gebruik ik Speedball speed carve rubber, wat heerlijk materiaal is om mee te werken, maar de maximale grootte is ongeveer A4 formaat. Voordeel van dit zachte materiaal is dat ik het met de hand af kan drukken.

 

Hout daarentegen, vooral MDF of berkenmultiplex, werkt ook prima en is in alle formaten beschikbaar! Met deze pers kan ik nu houtsnedes afdrukken tot een formaat van 50 x 60 cm. Te gek! Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan!


19 december 2017

 

Stichting Welzijn Brummen kocht een licentie van een van mijn illustraties om te gebruiken als kerstkaart. Ook maakten zij er deze prachtige banner van, die nu de gevel van hun gebouw siert! 

 

Gaaf om mijn illustratie, die in werkelijkheid 20 x 20 cm is, nu tot 2 x 2 meter uitvergroot te zien! 


19 november 2017

 

'Jij bent zo mooi, zo klein en puur,

samen gaan wij op avontuur. 

Het leven ontdekken,

een reis langs nog onbekende plekken.' 

 

Gisteren, op 18-11-2017 om 23.20 uur is onze prachtige dochter Madelief geboren! 

Alles gaat goed met ons en we zijn ontzettend gelukkig!

 

Ik maakte haar geboortekaartje natuurlijk zelf en ook bovenstaand gedichtje schreef ik voor haar. Wil je ook een bijzonder geboortekaartje van Studio Roos? Klik op het kopje 'geboortekaartjes' voor meer voorbeelden, informatie en de tarieven. 

 


25 oktober 2017

 

Na vele muurschilderingen op babykamers van anderen was het heel speciaal om een schildering op onze eigen babykamer te kunnen maken. En nu is hij af! 

 

Ik ga er even tussenuit om te genieten van mijn verlof. Vanaf 1 februari 2018 sta ik weer voor je klaar. 

 

 


13 september 2017

 

101 dagen lang maakte ik elke dag een stempel. Ik begon dit project om mezelf uit te dagen en mijn stempels te ontwikkelen. Dat is gelukt! Het was een uitdaging om het vol te houden, maar de laatste stempels zijn absoluut de mooiste van het stel. 

 

Wil je de stempels wat beter bekijken? Ze zijn allemaal te zien op mijn Instagram account. 

Studio Roos

Jan Vermeerstraat 65

7204 CL Zutphen

06 12782916

info@studio-roos.com

KVK: 66736544