Inspiratie

Hoge bergtoppen, oceanen, dieren, eilanden, strandjutten, de natuur, prentenboeken, natuurdocumentaires, patronen en Indiase blokprints. Allemaal inspiratiebronnen voor mijn illustratiewerk. Ik creëer beelden om bij weg te dromen. Soms om de realiteit even te ontvluchten, meestal om te laten zien hoe mooi de wereld is. 

 

Duurzaam 

Ik vind het belangrijk dat we goed voor onze planeet zorgen en ik probeer daarom milieuvriendelijk te werken. Papier haal ik bijvoorbeeld bij de Middelste Molen, de laatste papiermolen die nog op waterkracht werkt. Het papier wordt er met de hand geschept en wordt gemaakt van alle mogelijke vezels, zoals sinaasappelschillen, oude jeans of olifantenmest.

 

Materialen en technieken 

Ik maak gebruik van verschillende materialen om mijn illustraties te maken. Linosnedes en houtsnedes zijn mijn specialiteit. In een kleinere variant worden dat stempels. Stempels zijn erg geschikt om herhalingen en patronen mee te maken. Ik kies voor zwarte inkt en combineer deze grafische en nauwkeurige techniek met luchtige, kleurrijke aquarel en gouache. Het resultaat zorgt voor contrast en balans.

Handgesneden stempels dolfijnen blokprint lino ibiza
Twee kleine linosnedes. Ik maakte deze op Ibiza en liet mij inspireren door de zon, de zee en de patronen op Indiase blokprints.

Studio Roos

Jan Vermeerstraat 65

7204 CL Zutphen

06 12782916

info@studio-roos.com